Wegland Alpin - Padure

Tehnologie

Capacitatea de exploatare este de 20000 mc/an, iar capacitatea de prelucrare este de 25000 mc/an.

Calitatea înaltei tehnologii folosite pentru prelucrarea lemnului îi conferă calitatea de resursă naţională importantă. Debitând cu utilaje de precizie, se garantează o grosime constantă şi lipsa existenţei defectelor tehnologice (de tăiere) la produsele rezultate.

Debitarea buşteanului în timpul procesului de producţie se face cu ajutorul ferăstraielor panglică verticale computerizate.

Uscarea produselor lemnoase se realizează cu ajutorul a 2 camere de uscare care sunt monitorizate pe tot parcursul procesului cu ajutorul unui sistem informatic. Prin senzorii de control conectaţi la materialul lemnos aflat în uscător sunt redate toate valorile, respectiv etapele de uscare la care s-a ajuns.

Impregnarea traverselor şi a stâlpilor din lemn, pentru cale ferată cu antiseptic uleios, prin metoda vid-presiune cu creozot ecologic tip C, se realizează cu ajutorul unui echipament proiectat să îmbine funcţionarea automată cu secvenţierea manuală a ciclului de impregnare, operaţiune exercitată conform normelor în vigoare.

Formatizarea, respectiv eliminarea defectelor se face pe ghilotină, pe două cuţite, care asigură paralelismul marginilor traverselor. Produsele rezultate în urma procesului de debitare se paletizează, se ambalează şi se leagă cu bandă metalică pentru o manipulare, respectiv stivuire cat mai sigură.

Societate specializata in
taierea, rindeluirea si
impregnarea lemnului
Wegland Alpin SRL: +40 (726) 664 420 Tel/Fax: (+40) 0257 562 107; E-mail: contact@weglandalpin.ro

Certificat FSC® (FSC-C147546)