Wegland Alpin

technológia

A kitermelési hozam 20000 köbméter/év, a feldolgozási képesség pedig 25000 köbméter/év.

A felhasznált magas technológia minősége a fa feldolgozásában fontos nemzeti erőforrást jelent.

A pontossági felszereléssel való darabolásnak köszönhetően a változatlan méretek és a vágásnál felmerülő technológiai meghibásodás kizárása a kész termékre vonatkozóan biztósítva van. A termelési folyamatban a fatönk feldarabolása függőleges pántlikás, számítógépvezérlésű fűrészlap segítségével történik.

A fatermékek szárítása számítógépes megfigyelés alatt álló 2 szárítócsarnokban történik. A szárítórendszerhez csatlakoztatott ellenörző részlegek megadják az összes szükséges értéket, valamint az elért szárítási folyamat pillanatnyi szakaszát.

A C tipusú ökológikus creosot-tal történő, vákuumos-nyomásos olajos fertőtlenítéses vasúti talpfa impregnálása olyan felszereléssel történik, melynek tervezésekor figyelembe vették az automata és a manuális kisegítő eljárás kitűnő ötvözését az érvényben lévő törvényes előírásoknak megfelelően.

A formázás és a hibák eltávolítása 2 késes lemezvágóval történik, mely biztosítja a szélek tökéletes párhuzamosságát. Az ilyen eljárással elkészült termék raklapozódik, csomagolódik, és fémhuzallal kötődik össze, így megkönnyítve annak irányítását és mozgatását.

Favágásban, tervezésben,
és impregnálásban
szakosodott cég
Wegland Alpin SRL: +40 (726) 664 420 Tel/Fax: (+40) 0257 562 107; E-mail: contact@weglandalpin.ro

FSC® Tanúsítvány (FSC-C147546)